середу, 23 липня 2014 р.

ЗА МАЙБУТНЄ - РАЗОМ І ДО КІНЦЯ!

Вже не перший місяць на території України розгортаються бойові дії. Розпочалася справжня війна, та не за територію, як, можливо, дехто думає, а за свободу, честь і гідність, впевнене майбутнє кожного з нас і народу в цілому. Щодня кожен з нас вмикає телевізор в надії почути, що жертв в цій боротьбі немає, що всі живі, але це зовсім не так… Чимало патріотів, відданих своїй державі і народу полягли в бою від ворожої кулі. Доля багатьох невідома. Всі вони чиїсь сини, чоловіки, батьки. В усіх були мрії, плани і надії. Але попри те, що вони так рано від нас пішли, ми завжди пам’ятатимемо про них, про своїх Героїв, які ніколи не ставали на коліна перед ворогом, безстрашно дивились йому в очі. Ми не забудемо тих, за ким так часто плаче і сумує сьогоднішнє небо. На службу призвані і громадяни Підгайцівської сільської ради, що  вважаються військовозобов’язаними та троє добровольців, всього – 24 особи.

В список осіб, котрі несуть службу в зв’язку з мобілізацією входять:


1.    Сивий Віталій Петрович
2.    Радь Юрій Сергійович
3.    Губар Сергій Анатолійович
4.    Давидюк Сергій Олегович
5.    Давидюк Олександр Олегович
6.    Труш Сергій Вікторович
7.    Мельник Олександр Анатолійович
8.    Романюк Сергій Васильович
9.    Яблонський Вадим Олександрович
10.Прохор Денис Ігорович
11.Рандюк Андрій Віталійович
12.Михальчук Сергій Вікторович
13.Харковець Олександр Олександрович
14.Слободонюк Олег Павлович
15.Шкорупський Сергій1 Миколайович
16.Деркач Володимир Васильович
17.Козак Олег Олександрович
18.Гримайло Вадим Васильович
19.Воєвода Дмитро Іванович
20.Трасковський Петро Миколайович
21.Рудницький Віталій Олександрович

Спілкуючись із рідними чоловіків можна почути завітні слова: «Аби він тільки був живий, аби повернувся!», бо що ж важливіше від цього. У кожної матері зажурені очі, але попри це в них можна побачити надію, незламну віру в те, що всі вони таки повернуться додому – живими. Повернуться з перемогою.
Українці дуже сильна нація, ми зможемо побороти ворога, провчити і показати, що чужа земля, як і своя – святиня, на яку зазіхати гріх. Ми доведемо, що людям, котрі продали свою свободу не місце в Україні. У такий час дуже важливо згуртуватись, звернути всі свої сили і можливості для допомоги рідним, близьким, усім, хто цього потребує. Відстань немає жодного значення, коли знаєш, що на тебе завжди чекають і люблять.
Саме тому, члени шкільного клубу підприємництва «Step by Step», що діє при  Підгайцівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія», 29 червня у рамках мистецького марафону, який проходив у Луцьку на підтримку Нацгвардії, влаштували акцію. На Театральному майдані були розміщені  столи, де діти мали можливість намалювати малюнок-вісточку для своїх батьків, братів, родичів, котрі зараз в зоні АТО для того, щоб морально підтримати. Члени клубу та один із його тренерів – Юлія Кожевнікова, були одягнені і мали символіку благодійної акції «Добрі речі». З її допомогою, люди мали можливість передати не лише кошти, а й необхідні речі у зону АТО. Така допомога, особливо зараз, дуже необхідна бійцям, котрі далеко від дому, від сім’ї. Діти на своїх малюнках зображували мир, власну родину і писали як сильно вони сумують, люблять і чекають повернення своїх рідних! Саме такі акції з юних років формують почуття патріотизму в дітей. Можливо, не національної свідомості, але хоч найменше уявлення про те, що переживає країна та її народ, частиною якого є вони самі.

Зараз Україна, як ніколи раніше, має величезний шанс вирішити свою давню геополітичну проблему. Вона, як ніколи, одностайна і сильна у своїх діях та переконаннях, і як ніколи раніше, має шанс стати єдиною і цілісною. Дух патріотизму обов’язково переможе. Ми більше не боятимемось за своє майбутнє і майбутнє наших дітей. Дай Боже щоб над нашими домівками завжди було блакитне мирне небо. Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар