понеділок, 20 жовтня 2014 р.

Читаймо книги ПРАВИЛЬНО!

 Людина, яка прагне до успіху і регулярно працює над власним розвитком, постійно потребує нових знань.


Необхідну інформацію можна отримати за допомогою інтернету, тренінгів, семінарів, ну і, звичайно, з книг. Книги - це найдоступніше джерело знань, однак, це не означає, що їх читання - просте заняття. Необхідно знати, як правильно читати!

1. Правило 10%.
Завжди відкладайте зі свого доходу 10% на книги. Це найкраща інвестиція. Більше відкладати не потрібно, менше - теж.

2. Читайте з блокнотом.
Це правило ще можна називати «читайте розумно», тобто максимально детально «вичавлювати» з книжки все корисне. Читаючи, виписуємо в блокнот всі цікаві і корисні ідеї, посилання на інші книги, цитати, які надихають. Коли під рукою немає блокнота або ним незручно користуватися, можна писати на полях олівцем.
Врешті, у блокноті залишається концентрація ідей книги, її сенсу. Блокнот приємно перечитувати. Це дуже надихає. А найголовніше - таке читання дозволяє глибоко проникати в книгу.

3. Складайте список топ-книжок, які потрібно купити
Згідно з першим правилом слід витрачати 10% коштів на книги. Список книг «must-have» зробить витрачання грошей доцільнішим. В блокноті завжди появлятимуться нові назви книг, деякі з них будете викреслювати, оскільки особисті і професійні інтереси мають властивість змінюватися.

4. Читайте щонайменше годину в день.
А краще дві. Насправді, неважливо скільки ви читаєте (хоча настійно радимо читати не менше години на добу). Важливо робити це регулярно. Привчіть себе до правила «ні дня без книжки».
Приділити годину в день для читання дуже важко, особливо зайнятій людині. У такому випадку радимо розбити читання на невеликі дванадцяти-хвилинні відрізки, які можна рівномірно «з'їсти» в перебігу дня. Читати на ніч перед сном це не круто, втомлений мозок відмовиться сприймати книжку і вважатиме її снодійним.

5. Мікс стилів.
Читати постійно книжки одного стилю - нудно. Тому чергуйте романи, новели, поезію, фантастику, наукову літературу тощо.

6. Обмін з друзями.
Прочитав - і книжку на полицю? Навіщо?! Якщо читати правильно, то швидко розумієш, що книга перетворюється на своєрідний шприц з ідеями для інтелектуального наркомана. Радимо мінятися книжками з друзями та знайомими. По-перше, це класний спосіб економити гроші. По-друге, ви допомагаєте друзям вчитися і розвиватися.

Джерело: http://www.intell.in.ua/news/2014-08-05-252


Немає коментарів:

Дописати коментар