вівторок, 20 жовтня 2015 р.

Смачна українська кава ІСНУЄ ! ! !

Які асоціації викликає у вас слово "кава"? Для когось – це спосіб прокинутися зранку і бути бадьорим впродовж дня. Для когось – приємний аромат і смак, що приносить неабияку насолоду. Для інших – це зустріч з друзями в теплій атмосфері або цілий ритуал, який дозволяє розслабитись і поринути в роздуми… Чим би для вас не була кава, погодьтесь, щось таки в ній є, якщо стільки людей не уявляють свого життя без неї.


Ще донедавна знайти хорошу каву в Україні було доволі складно. Зазвичай такими вважалися ті, що "приїжджали" до нас із закордону. Та вже сьогодні смачна українська кава може "постукати у ваші двері".
Блукаючи просторами інтернету в пошуках українських виробників, ми випадково "зустрілися" з кавовим брендом "Тіко-Чако". І хоч назва у бренду не зовсім українська, будьте певні, каву цю можна по праву назвати тутешньою.

Нашу увагу, перш за все, привернув оригінальний сайт, на якому ви не тільки можете замовити каву, а й почитати цікаву інформацію про цей напій та способи його заварювання. Та, про все по черзі :)
Ініціаторами, себто засновниками бренду стали Наталія та Олексій - подружжя з Кам’янця-Подільського. Вони, як і багато українців, шукали хорошу та запашну каву. Але, як то кажуть, хочеш чогось, краще зроби сам :)
Ви скажете: "Але ж кавові дерева у нас не ростуть, як ця кава може бути українською?!" Дуже просто. Зелені кавові зерна надходять сюди з різних країн. З яких саме - таємниця виробництва, однак Наталя та Олексій гарантують, що це 100% арабіка.
І хоч сировина таки надходить сюди з закордону, вся магія твориться вже тут, в Україні. Саме тут відбувається смаження та перемелювання кави… І якщо ви все ще скептично налаштовані, повірте, це справжня наука та мистецтво! Засновники "Тіко-Чако" кажуть, щоби досягти ідеального смаку, потрібно було чимало пробувати, тестувати, працювати. Адже, як виявилось, кава, змелена для заварювання в турці, для кавоварки не підійде. Та й ступінь обсмаження чималу роль відіграє…
Ми скуштували усі три види кави, котрі на даний момент представлені на сайті, і можемо вам трохи про них розповісти.

* каву готували в крапельній кавоварці

Естетика

 

"Естетика" підійде тим, хто любить насолоджуватись кавою або зазвичай змішує її з молоком чи вершками. І повірте, тут є чим насолодитись: ніжний горіхово-шоколадний смак, приємний аромат і стійкий післясмак, густа пінка.
Як кажуть про неї виробники, "Естетика" — міцна кава, яка вміє бути ніжною та турботливою. Підніме настрій, урізноманітнить хвилинку відпочинку, підкреслить смак десерту, надасть романтичності побаченню". Її можна пити не тільки зранку, а й впродовж усього дня.
Редколегія UaModna вирішила, що "Естетика" ідеально підходить для ранкової кави - вона ніжна, допоможе прокинутися і плавно "увійти" в робочий день. Щойно відкриваєш пакунок і вдихаєш аромат, починає лоскотати ніжний шоколадний запах з нотками горіху, а далі він доповнюється чимось молочним – наче п’єш каву з молоком чи ласуєш молочним шоколадом. За смаком трішечки нагадує Готику, однак м’якша та ніжніша.
Щодо складу, "Естетика" – поєднання трьох сортів арабіки середнього рівня обсмаження. На рахунок міцності сперечатись немає сенсу, адже в кожного свої вподобання і смаки.

Готика

Для поціновувачів насиченої кави – саме те, що треба! Додає бадьорості та заряджає позитивом на весь день. Має дуже насичений смак з нотками кедрових горіхів, спецій, гостренький приємний аромат. Відчувається гірчинка (сподобається любителям еспресо) та насичений горіховий післясмак.
Самі виробники про "Готику" кажуть таке: "Готика" відмінно бадьорить, додає тонусу. Розбудить вранці, пожвавить бесіду, зустріне важливого гостя, підкреслить серйозність ділової зустрічі".
А ми від себе додамо: Це – кава з "характером", не надто міцна, а просто з відчутною гіркотою і кислинкою, тому підійде не для всіх. Але слід зазначити, що вона залишає по собі довгий і приємний післясмак. Доречна в другій половині дня, коли голова вже втомлена від роботи за комп’ютером, а до кінця ще три-чотири години і в тебе дуже багато незавершених справ. "Готика" чудово бадьорить і додає енергії, щоби продуктивно закінчити робочий день та завершити всі необхідні справи.

В складі кави три сорти арабіки середнього та міцного рівня обсмаження.

Темпіка

Для любителів експериментів та міцної кави. Присутня певна пікантна різкість в смаку та ароматі. Післясмак віддає горіхом та фруктами, а коли п’єш, відчувається густий шоколадний смак. Аромат поєднує горіхово-шоколадні нотки з перцем та житнім хлібом. Є незначна гірчинка.
Така кава відмінно бадьорить, тому зранку це як раз те, що треба. А кожен кавоман зможе знайти в ній щось для себе.
"Темпіка" має повноцінний, закінчений смак з багатьма відтінками, кожен з яких спроможний підкорити. Впевнена міцність, відсутність зайвих нот" - так кажуть про неї виробники :)
Перше знайомство з "Темпікою" трохи збило нас з пантелику: різкуватий запах, такий же смак, гірчинка. Але ковток за ковтком ти звикаєш до цього, тобі починає подобатись оригінальний смак та пряний аромат - ти закохуєшся :)

У складі кави – арабіка та робуста середнього рівня обсмаження.


Уся кава "Тіко-Чако" виробляється без застосування ароматизаторів. Якщо вірити виробникам, таємниця якраз у вмілій обробці зерен. А ще її перевагою є те, що кава до вас потрапляє свіжою – обробляють її одразу після вашого замовлення.
Не можна не згадати і про стильне упакування: просте, але симпатичне, з нотками українського колориту і веселими штампиками, на яких можна знайти навіть пропорції для приготування ідеальної кави. Окрім того на пакетах є ще й спеціальний клапан, який вивільнює випари кавових олій і не дозволяє кисню пробиратись всередину та псувати зернята. Якщо триматимете каву в такій упаковці, зможете насолоджуватись незмінними ароматом та смаком напою впродовж 18 місяців.
Але, звичайно, найбільше нам сподобався саме індивідуальний підхід до кожного клієнта (адже в Україні таке не часто зустрінеш). Швидкий сервіс, ввічливе ставлення, помірні ціни… Каву в "Тіко-Чако" можна придбати як в зернах, так і мелену - ступінь помолу залежатиме від ваших побажань та від того, як ви зазвичай її заварюєте (про це вас спитають). Ідеальний приклад якісного обслуговування, поєднаний зі справді якісним продуктом.
Звичайно, у кожного смаки свої, тому фаворита кожен обирав для себе сам. Однак, загалом, запашна ароматна кава "Тіко-Чако" сподобалась усім. Та й на сайті виробника можна знайти чимало позитивних відгуків. Щось таки в ній є ;) Що вже й казати про уважне ставлення до кожного покупця. Одним словом, UaModna радить вам скуштувати каву від "Тіко-Чако", не пошкодуєте :)


Всю інформацію про каву "Тіко-Чако" можете знайти на сайті: www.tiko-chako.com


Немає коментарів:

Дописати коментар